Het succes van de robotstofzuiger

Heb je hem al bij iemand in huis zien staan? De robotstofzuiger is een echte hit. Naast dat hij heel erg handig is omdat je niet meer hoeft te stofzuigen, ziet hij er ook nog eens best stijlvol uit. Het bespaart tijd, wie wil dat nu niet? Maar hoe werkt zo’n stofzuiger nu eigenlijk en waarom is hij zo’n succes? Dat lees je hier! 

Hoe werkt een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger is een automatische stofzuiger, daar was je misschien wel achter. Hij werkt op een accu. Er zit geen stofzuigerzak in, het enige wat je hoeft te doen is de stofopvang te legen. Hoe groter de stofopvangbak, hoe minder vaak je dit moet doen natuurlijk. Wanneer je een keuze gaat maken voor een robotstofzuiger moet je goed kijken of deze geschikt is voor de vloer die jij erin hebt liggen. Daarnaast is het in sommige huizen ook handig dat de stofzuiger over drempels kan, dus daar zou je ook even naar moeten kijken. De nieuwste robotstofzuigers kun je meestal besturen door middel van een app, je kunt hem automatisch laten stofzuigen op een bepaalde tijd (bijvoorbeeld ‘s nachts) en op een aantal stofzuigers zit een optie om ook te kunnen dweilen. 

Waarom is de robotstofzuiger zo handig? 

Natuurlijk is de robotstofzuiger handig omdat hij je flink wat tijd uit handen neemt door automatisch te stofzuigen. Daarnaast is deze stofzuiger ook heel stil, je kunt hem dus ook ‘s nachts aanzetten zodat niemand er last van heeft. Hoe kan het dat hij nergens tegenaan botst? Dat komt omdat deze stofzuiger een infraroodsensor heeft, zo kan hij obstakels ontwijken. Daarnaast hebben deze stofzuiger ook valdetectie, bij een opstapje valt hij er dus niet zomaar vanaf. Zoals al eerder geschreven kun je zo’n stofzuiger bedienen met een app, dus ook als je niet thuis bent kun je hem laten stofzuigen. Bepaalde stofzuigers kun je zelfs besturen met een Google Assistant!