De iPhone SE2, een volwaardig opvolger?

Er werd al tijden gespeculeerd over de opvolger van de iPhone 11 PRO. Vorige week kwam al naar buiten dat deze opvolger de iPhone SE2 zou zijn en dus niet de iPhone 12. Wat kunnen we allemaal verwachten van deze SE2 en is deze telefoon dus een volwaardig opvolger? 

Waarom de SE2?

De verkoop van de iPhone 11 en iPhone 11 PRO liep helaas minder goed dan men had gehoopt. Dit kwam vooral door de grootte van de telefoon. Daarom kwam Apple dus met de iPhone SE2, die een stuk kleiner is dan de voorgaande iPhones. Zo hopen ze toch wat beter te kunnen cateren aan de consumenten. Maar wat betekent deze keuze voor het besturingssysteem?

Vormgeving en besturingssysteem

De SE2 ziet er qua vormgeving toch weer heel anders uit dan de iPhone 11 PRO, want het uiterlijk is namelijk precies hetzelfde als dat van een iPhone 8! Dat betekent dus een verschil van een aantal inches. Wel kun je de SE2 draadloos opladen en nog sneller opladen, met de snellaadfunctie. Ook houdt dit wel in dat kwaliteit van de camera wat minder is, aangezien er zich maar één lens op de achterkant bevindt. Maar deze telefoon zou geen goede opvolger zijn als het niet het allernieuwste besturingssysteem zou bevatten. Een snelle, maar compacte telefoon dus.

Een waardig opvolger?

In feite kun je met de iPhone SE2 net zoveel als dat je met een iPhone 11 PRO kunt, waarbij het enige verschillen de grootte en de camera zijn. Verder zit er ook nog eens een flink verschil in de prijs, het goedkoopste model van de SE2 is zo’n 400 euro goedkoper dan de iPhone 11 PRO! In die zin is het dus niet alleen een volwaardig opvolger voor de iPhone 11 PRO, maar ook nog eens een waardig opvolger voor de originele iPhone SE.