De laatste trends voor de smartphone van de toekomst

De laatste jaren zijn er enorm veel veranderingen en innovaties op de telefoonmarkt geweest. Er staat echter nog veel meer op ons te wachten in de toekomst. Door de groeiende technologische ontwikkeling over de hele wereld worden en grootse dingen verwacht voor de toekomst. Hieronder lees je een aantal voorspelde trends voor de smartphone van de toekomst. 

Opvouwbare smartphones

De hype rond opvouwbare telefoons is al een aantal maanden in volle gang. In de Verenigde Staten is er daadwerkelijk ook al een gelanceerd. Wat houdt een opvouwbare telefoon nu eigenlijk in? Een opvouwbare telefoon kun je 180 graden buigen waardoor je hem plat dubbel kunt vouwen. Dit zorgt ervoor dat je een groter scherm kunt maken die nog steeds in je zak past omdat je hem op kunt vouwen op het moment dat je hem in je zak of tas wilt doen. Er wordt verwacht dat we in de toekomst overstappen op nog maar 1 digitaal apparaat. Een opvouwbare smartphone, tablet en laptop in 1. Dit kan gerealiseerd worden met de techniek van deze eerste opvouwbare telefoon. 

Verbeterde fotokwaliteit

We hebben de afgelopen jaren een enorme verbetering in de fotokwaliteit van smartphones gezien. Foto’s worden steeds scherper en beginnen steeds meer te lijken op foto’s die genomen zijn door een professionele camera. In 2019 zijn er al smartphones uitgekomen met 2 of zelfs 3 lenzen om nog mooiere foto’s te kunnen maken. Verwacht wordt dat in de toekomst smartphones nog meer lenzen gaan krijgen. Dit zal ervoor gaan zorgen dat de kwaliteit van de foto’s dicht bij de kwaliteit van een spiegelreflex camera zullen komen liggen. Een nadeel hiervan is dat de lenzen erg prijzig zijn en smartphones dus duurder zullen worden. 

Batterijen die zichzelf opladen aan de lucht

Het klinkt misschien als iets uit een science fiction film, maar onderzoekers verwachten oprecht smartphones die zichzelf op kunnen laten aan de lucht. Ergernis 1 van smartphone gebruikers is een lege batterij. De techniek voor het opladen van elektrische apparaten is eigenlijk al jaren hetzelfde en onderzoekers verwachten dan ook een oplossing van de smartphone giganten om deze ergernis op te lossen. Hoe zou dit dan gaan werken? Er bestaan al technieken om apparaten op te laden met het gebruik van lichte elektriciteit golven die zich in de lucht bevinden. Verheug je echter nog niet te veel. Om dit echt te realiseren zal er door heel veel verschillende partijen moeten worden samengewerkt en het kan dus nog wel even duren voordat deze trend werkelijkheid wordt.