De Playstation 5, alles wat je moet weten

Playstation is al jaren een belangrijk begrip binnen de gamewereld. Playstation is een product van Sony dat in 1995 geïntroduceerd werd en vanaf het eerste moment een groot succes was. Het begon allemaal met de Playstation 1 waarvan er maar liefst 100 miljoen verkocht werden. Tegenwoordig zijn we op het einde van de Playstation 4 en zit iedereen te wachten op de Playstation 5. De verwachtingen zijn erg hoor, maar wat weten we nu eigenlijk al over de Playstation 5?

Specificaties van de Playstation 5

De precieze specificaties heeft Sony nog niet prijsgegeven. Toch zijn er al een paar onderdelen bevestigd en die bieden hoop voor de toekomst. Ten eerste is er bevestigd dat de processor en de videokaart erg zijn geupgrade. Dit zorgt ervoor dat de Playstation sneller werkt en je mooier beeld hebt. Ook het RAM geheugen en het opslagsysteem worden een stuk groter dan bij de Playstation 4. Dit heeft te maken met de steeds groter wordende bestandsgrootte van de games. Er is ook al bevestigd dat de Playstation 5 een echte next-gen console gaat worden. De Playstation draait namelijk op een gloednieuwe AMD processor. Deze chip maakt het mogelijk om 3D geluid en andere revolutionaire dingen te verkrijgen voor de gaming wereld. 

SSD

Al jaren vragen de gamers om een SSD opslag in de modellen van de Playstation. Tot nu toe werd dit echter nooit gedaan door de hogere kosten van SSD opslag. Sony heeft echter bevestigd dat de Playstation 5 uitgerust gaat worden met een SSD opslag. SSD opslag is eigenlijk de grote broer van de HDD opslag. De SSD werkt veel sneller en is compacter dan de HDD opslag. Dit brengt wel met zich mee dat SSD een stuk duurder is. Wat hebben de gebruikers van de Playstation 5 hier nu precies aan? Wanneer een playstation uitgerust is met een SSD opslag hebben games minder lange wachttijden. Het spel Spider-man duurde bijvoorbeeld 15 seconden om te laten op de Playstation 4. Op de Playstation met een SSD zal dit nog maar 0,8 seconden duren.