Opvolger iPhone 11 Pro

Aan het einde van 2020 kunnen we waarschijnlijk de opvolger van de iPhone 11 Pro verwachten. De afgelopen tijd zijn er al verschillende specificaties uitgelekt van de nieuwe iPhone SE 2 of iPhone 9, maar ook voor 4 gloednieuwe iPhone 12-modellen.

Eerste impressies iPhone 12

De nieuwe renders die op basis van de verschillende leakes, geruchten en patenten bevestigen dat we aan het eind van 2020 een nieuw model iPhone kunnen verwachten.Wat opvalt ten opzichte van de iPhone 11 Pro is dat de iPhone 12 waarschijnlijk een stuk meer hoekig worden. Het ontwerp van de nieuwe iPhone 12 zou dus grotendeels gebaseerd zijn op de iPhone 4.

De opkomst van de 5G-modellen

Naast de nieuwe design aanpassingen voor het nieuwe flagship van Apple zijn er verschillende speculaties naar buiten rondom het internet. Halverwege 2019 kwam Apple Insider met een artikel naar buiten over het leveren van 5G op de nieuwe Apple modellen. Hiervoor zou Apple gebruik maken van het nieuwe 5G-modem van Qualcomm.

De speculaties zullen echter was later geïntroduceerd worden in Europa. De reden hiervoor is dat het netwerk in Europa momenteel nog geen 5G ondersteund. De verwacht is wel dat de 5G modellen van de iPhone op de markt zullen komen maar alleen beschikbaar worden in de Verenigde Staten, Canada, Japan en Korea.

De notch

Naast het nieuwe netwerk in de nieuwe iPhone gaan er geruchten dat Apple de notch van het nieuwe flagship model ging verkleinen. Verschillende bronnen zoals Macotakara geven aan dat Apple met een zogenoemde update versie zou komen van iPhone SE/iPhone 8.

OLED scherm

Verder zal de nieuwe iPhone 12 worden voorzien van het nieuwe OLED scherm met refresh-rate van 120Hz. Deze speculaties zullen een trend gaan worden voor de nieuwe modellen van zowel Apple als de andere telefoonmerken in 2020.