De opkomst van drones

Je hebt er de laatste tijd vast wel een zien vliegen, een drone. De drone is steeds meer in opkomst over de gehele wereld. Een drone is een op afstand bestuurbare vliegende unit met een camera. Drones worden veel gebruikt door filmmakers om mooie shots van bovenaf te maken. Nu drones steeds toegankelijker worden voor consumenten door lagere prijzen gebruiken ook consumenten de drones voor mooie foto’s en video’s. Wat is nu precies de opkomst van de drones en waar gaat het heen in de toekomst? Je leest er meer over hieronder. 

De consumenten drone

De consumenten drone is nu al een aantal jaar op de markt. De drones maken echter nog steeds enorme veranderingen door. In het begin waren de drones nog extreem duur. De toestellen kostten tussen de 1000 en 2000 euro en waren voor veel mensen dus geen optie. Tegenwoordig worden de drones steeds goedkoper terwijl de kwaliteit hetzelfde blijft dan wel niet beter wordt. Dit heeft er voor gezorgd dat drones toegankelijker zijn voor de gewone consument. Ook zijn de drones door de jaren heen compacter gemaakt waardoor ze makkelijker mee te nemen zijn in bijvoorbeeld een kleine rugzak. Ook zijn de drones een stuk minder gevoelig voor kapot gaan geworden. Door slimme technieken kunnen de drones veel meer hebben en zijn ze niet direct total loss na 1 crash. 

Bedrijven en drones

Veel consumenten zien drones als apparaten om mee te spelen of gave foto’s mee te maken. Bedrijven zien echter serieuze kansen in het gebruik van drones in de bedrijfsvoering. Drones kunnen namelijk de volgende stap betekenen in de dienstverlening voor consumenten. Om deze reden wordt er veel geïnvesteerd door bedrijven om drones te ontwikkelen met steeds meer intelligentie. China ligt voorop met het ontwikkelen van zulke drones met meer intelligentie. Ook hebben ze het in China al voor elkaar gekregen om deze professionele drones voor een veel lagere prijs te produceren. 

De toekomst van drones

Verwacht wordt dat we in de toekomst nog veel meer gebruik gaan maken van drones. Denk bijvoorbeeld aan de luchtvaart. Wanneer de drones over een aantal jaar zover zijn verbeterd dat ze volledig zelfstandig kunnen vliegen zal dit een optie worden voor luchtvaartmaatschappijen. Ook andere bedrijven zullen meer gebruik gaan maken van drones. Denk bijvoorbeeld aan het leveren van pakketten via drone. Dit zou verschillende problemen oplossen zoals co2 uitstoot en drukte op de weg.