Apple pakt verkopers van nep-AirPods aan

Iedereen kent ze wel de AirPods, sommige mensen vinden deze oordopjes te duur maar willen toch gebruik maken van de draadloze luisterervaring in de vorm van oordoppen. Een Nederlandse ondernemer verkocht draadloze oordopjes die er erg veel op leken en werd meteen voor de rechter gesleept.

Flinke boete

Deze week kreeg de Nederlandse ondernemer een brief van Apple op deurmat of hij even een schadevergoeding wilde betalen en zijn overige voorraad nar Apple wilde sturen. Naast de schadevergoeding eist Apple ook de dat hij de gemaakte juridische kosten gaat betalen van een paar duizend euro.

Na het besproken te hebben met zijn advocaat gaat de Nederlandse ondernemer niet in op de aanklacht. De reden hierachter is dat hij denkt dat Apple dit naar verschillende ondernemers heeft gestuurd. Zo probeert Apple erachter te komen wie de maker is van de nep-Airpods.

Persoonlijke aanval

Het advocatenkantoor van Apple heeft de Nederlandse ondernemer een tijd terug al eens op de vingers getikt voor het verkopen van een ander nep Apple product. Toen heeft hij toegegeven en de boete van een paar duizend euro aan Apple betaalt. Een tijd daarna bleef de Nederlandse ondernemer op verschillende platforms zoals; Bol.com nog steeds het product zien aanbieden. Hierdoor lijkt het wel of ze het op mij gemunt hebben zegt de Nederlandse ondernemer.

Niet alleen ondernemers

Niet alleen de verkopers van de nep Apple producten worden aangepakt maar ook de importeurs die grote hoeveelheden naar Europa verschepen. Apple probeert door de verkopers een boete te geven en te eisen waar ze het product hebben gekocht de producent te ontmaskeren. Helaas blijft dit moeilijk te achterhalen doordat, de importeurs die het product in China inkopen vaak via een tussenhandelaar werken.

Conclusie

Je kan beter geen neppe (Apple) producten verkopen. Allereerst is de kans groot dat de ‘echte’ fabrikant je voor de rechter sleept en een grote boete moet betalen. Maar ook zijn de nep producten vaak van slechte kwaliteit wat leidt tot veel retouren waar je weer extra onnodige tijd aan moet besteden.