AirPods Pro: zijn ze beter?

Tegenwoordig zijn de AirPods niet meer weg in het straatbeeld. Ga naar, buiten en kijk eens rond de kans is groot dat je meerdere mensen met witte plastic staafjes uit zijn of haar oren ziet steken. In eerste instantie werden de AirPods belachelijk gemaakt, maar op een gegeven moment zijn we ze toch gaan accepteren. De AirPods waren niet de eerste draadloze oordopjes die op de markt kwamen. De tweede generatie AirPods hadden de functie om je oordopjes onderweg op te laden en een paar kleine verbeteringen maar, het design en de geluidskwaliteit bleven hetzelfde.

Apple introduceerde een tijd terug de nieuwe €279,00 kostende AirPods Pro. En er is veel veranderd, de oplaad case is een stukje groter en hij gaat nu open vanuit de langere kant van de koffer in plaats van de korte kant. Verder biedt Apple je nu de mogelijkheid om je case op te laden aan je nieuwe macbook doormiddel van een Lightning naar USB-C-kabel me te leveren bij de nieuw AirPods Pro. Doordat de AirPods Pro zich ineens in een andere markt heeft geplaatst door er een flink prijskaartje aan te hangen moeten ze zich nu concurreren tegen andere ‘echte’ (noise cancelling) koptelefoon fabrikanten.

Noise cancellation

Door de nieuwste feature van de AirPods Pro ben je helemaal in je eigen wereld. Dit is mogelijk doordat de AirPods continu het omgevingsgeluid controleert om een zo optimale luisterervaring te geven. Wanneer je niks afspeelt blijft de nieuwe functie werken, maar de functie werkt het meest optimaal als je muziek afspeelt.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit zegt Apple verbeterd te hebben. De bas in de nieuwe AirPods is zeker verbeterd. De bas klinkt nu bijna net als bas bij Apple zijn inhouse bedrijf Beats. Naast de verbeterde bas konden wij helaas weinig tot geen verschil horen bij de nieuwe AirPods Pro.

Conclusie

De AirPods Pro is in onze ogen een in-ear-variant van de normale AirPods, wat ze dan wel een stukje specialer maakt is de noise cancelling optie wat een leuke toevoeging is.