Hier moet je op letten wanneer je gadgets besteld uit China

Mensen kopen hun gadgets tegenwoordig steeds vaker in China en dit is zo gek nog niet. Er zijn veel meer keuzemogelijkheden door het grote aanbod en de prijzen zijn een stuk lager dan hier in Nederland. Toch zijn er ook veel risico’s aan verbonden. De kwaliteit van een product kan bijvoorbeeld zwaar tegenvallen of er kunnen onverwachte extra kosten bij een product zitten. Hieronder staan een aantal punten waar je op kan letten bij het kopen van een gadget uit China.

Extra kosten

Bij het bestellen van gadgets uit China kunnen vaak extra kosten verbonden zijn. Het is daarom slim om van te voren te kijken wat je precies kwijt gaat zijn. Er zijn kosten die standaard zijn maar er zijn ook kosten die per product verschillend zijn. Zo hoef je bijvoorbeeld geen invoerrechten te betalen wanneer je een telefoon besteld maar wel wanneer je een koptelefoon besteld. Het is dus slim om even op te zoeken hoe het zit met de gadget die je besteld. Daarnaast is het ook slim om met PayPal te betalen wanneer een webwinkel dit aanbiedt. Met PayPal wordt de koper namelijk beschermd en kan je je geld terug krijgen.

Betrouwbaarheid webwinkel

Er zijn heel veel chinese websites die hele goedkope producten aanbieden. Je ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Om erachter te komen of de website waar je iets besteld betrouwbaar is, is het vaak slim om even naar de website op internet te zoeken. Als een website betrouwbaar is vind je vaak al snel meerdere artikels en reviews op internet. Om het wat makkelijker te maken heb ik een kleine lijst met betrouwbare webshops voor gadgets gemaakt.

Verzending

Nu je de gadget hebt besteld op een veilige website en je je bewust bent van de kosten wil je ook dat het product compleet en snel aankomt. Dit is helaas niet altijd het geval wanneer je producten besteld uit China. Om deze problemen te voorkomen kun je bij veel webwinkels kiezen uit verschillende verzendmethodes. Wanneer je een erg dure gadget besteld is het aan te raden om een veilige verzendmethode te kiezen. De extra kosten die dan bij deze dure bestelling komen vallen dan relatief mee en je hebt veel meer zekerheid. Als je een goedkope gadget koopt van een paar euro’s kan je natuurlijk een goedkope verzendmethode gebruiken.