Alles wat jij moet weten over smartwatches

Smartwatches, een nieuwe trend die je steeds vaker ziet. Het zijn analoge horloges, waar vaak veel andere functies, naast de tijd kunnen lezen, opzitten. Sommige kunnen zelfs gebruikt worden als kleine telefoons om je pols. Er zijn veel goede en slechte dingen te zeggen over smartwatches, een paar van die dingen kun je hieronder vinden.

Polsbandjes

Slimme polsbandjes vallen ook onder de categorie smartwatches. Er zijn veel devices die je om kunt doen die je hartslag meten, hoeveel calorieën je verbrand en hoeveel stappen je zet op een dag. Deze zijn goed voor mensen die zich bewuster willen worden van hun levensstijl. Je kunt namelijk in een overzicht zien op welke dagen je het minst actief bent en daar op deze manier iets aan doen.

Apple watches

Deze serie smartwatches komt van apple af en is daarom alleen te gebruiken met Iphones. Je kunt er muziek op afspelen en gebruik maken van navigatie. Hij is te besturen via siri en het touchscreen. Een nadeel van dit horloge is dat hij vergeleken met andere smartwatches best duur is, ongeveer 400 euro. 

Samsung galaxy watch

Dit horloge is goedkoper dan de apple watch, hij kost ‘’slechts’’ 200 euro. Het is een van de lichtste horloges ooit, hij weegt namelijk maar 25 gram. Dat maakt hem ideaal voor sporters die net iets meer willen dan een polsbandje. Je kunt er namelijk nog veel meer mee doen. De navigatie werkt erop, muziek afspelen kan en je krijgt al je meldingen ook op je smartwatch. 

Nadelen

De smartwatches hebben zeker geen authentieke uitstraling, waardoor ze niet echt een sieraad zijn. De echte ‘’modekenners’’ keuren hem dan ook af omdat ze vinden het maar niks. Ook moet je hem net als je telefoon opladen, om de paar dagen. Dat verschilt ook met een normaal horloge, daar hoef je maar een keer per jaar, of zelfs langer, nieuwe batterijen in te doen.