Hoe creëer ik een thuisbioscoop zonder diep in de buidel te tasten?

De lichten gaan uit, het scherm licht op en het geluid komt direct binnen. Die bioscoopervaring, dat wil je natuurlijk ook thuis. Er zijn tegenwoordig ook televisies op de markt die het formaat hebben van een bioscoopdoek, maar voor de meeste mensen is dit niet weggelegd voor in de woonkamer. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan voldoende alternatieven waardoor je ook met minder budget het bioscoopgevoel kunt beleven.

Ideaal schermformaat

Groter is niet altijd beter, een te groot scherm kan het kijken zelfs vermoeiend maken. Meet de afstand van je bank tot je scherm op, als je die afstand weet, kun je online achterhalen wat het ideale schermformaat is voor in jouw woonkamer. Het is aan te raden om met het gewenste schermformaat in je achterhoofd naar een winkel te gaan waar ze vele verschillende modellen hebben. Kies een televisie niet online uit, de kwaliteit van het beeld is namelijk belangrijk voor de kijkervaring. Vergelijk meerdere televisies van hetzelfde formaat die binnen je budget vallen. Zo kun je op basis van je persoonlijke voorkeur een weloverwogen keuze maken.

Niet teveel betalen

Het is goed om een televisie uit te zoeken in de winkel, maar ga zodra je je keuze hebt gemaakt op zoek naar het goedkoopste verkooppunt. Dit kan je zomaar 50 euro besparen. De serienummers zijn altijd te achterhalen waardoor het relatief makkelijk is om dezelfde televisie online terug te vinden. Koop je ideale televisie op de plek waar die het goedkoopst is, zo bespaar je makkelijk geld.

Bioscoop geluid

Natuurlijk zorgt niet alleen het beeld voor de ultieme ervaring, maar doet het geluid ook heel veel. De meeste televisies hebben van zichzelf zeker geen bioscoopgeluid. Sterker nog, het geluid van de meeste televisies is ronduit slecht. Daarom is het aan te raden om een los geluidssysteem aan te schaffen. Een soundbar die je onder je beeldscherm legt en daarnaast een aantal bluetooth boxen die je door je woonkamer verspreid. Alleen een soundbar kan ook voldoende zijn. Er zijn steeds meer soorten en maten te koop, aan te raden is om er een te kopen met een losse subwoofer, voor een diepere geluidsbeleving. Voor de soundbar geldt hetzelfde als voor de televisie, koop er niet zomaar een. Ga naar de winkel en test er meerdere. Met 1 winkelbezoek kun je je ultieme bioscoopervaring al in huis halen, maar doe wel goed je onderzoek zodat je niet teveel betaalt!