Welke luxe horloges zijn het geld waard?

Er zijn veel dure horloges op de markt, waarvan er veel het geld niet waard zijn. Maar de volgende horloges hebben door de tijd heen bewezen dat ze zeker het geld waard zijn en dat ze waarschijnlijk alleen maar blijven stijgen in prijs.\

Audemars Piguet Royal Oak

Dit horloge bestaat al tientallen jaren en is zeker een goede investering. Met zijn speciale design ziet iedereen meteen wat voor horloge je omhebt. Het horloge moest ooit ontworpen worden, en de enige eis was dat het speciaal moest zijn. De ontwerper heeft toen 24 uur gekregen om een speciaal horloge te ontwerpen dat dagelijks gedragen kan worden. Dat is hem met de Royal Oak zeker gelukt en daarom is het, nog steeds, een goede investering.

Rolex Submarinier

Als je aan luxe horloges denkt, denk je aan rolex. Iedereen kent het merk en dat zorgt voor een stabiele investering. De submarinier is een heel oud model dat het al lang goed doet. Het is een goedkoper instapmodel, maar het blijft wel in waarde stijgen. Het is de meest gewilde rolex op het moment en hij zal daarom nog wel even in waarde blijven stijgen.

Rolex Datejust

Dit horloge stijgt het meest in prijs van alle modellen. Het is de afgelopen 11 jaar maarliefst met 61% in waarde gestegen. Met het klassieke tweekleurige design en zijn speciale datumfunctie zal het zijn waarde nog lang vast blijven houden. Het was de eerste rolex waar niet alleen de tijd op af te lezen was, maar ook de datum. Die zit sinds de nieuwe modellen waar normaal de 3 zit. In totaal zorgt hij voor ruim 10 procent van alle verkochte rolexen. Omdat er niet overdreven veel exemplaren van zijn maar wel veel vraag, blijft de prijs extreem hoog.

Wanneer wel/niet

Als je nog geld hebt liggen is een horloge zeker een goede investering, maar je hebt nooit 100% zekerheid dat ze waardevast blijven. Het zou kunnen dat de horlogemarkt instort en je je geld kwijt bent. Maar als je bereid bent een risico te nemen kunnen horloges een hele goede investering zijn, en zoals gezegd kan het je heel veel geld opleveren.