Hier moet je op letten bij het kopen van een laptop

Een nieuwe laptop kopen is tegenwoordig een behoorlijke uitgave en je wil niet dat je deze keuze fout maakt. Er zijn heel veel modellen en soorten in verschillende prijsklassen en het kan soms erg lastig zijn om een laptop uit te kiezen. Het eerste wat ik je meteen kan aanraden is het vaststellen van een budget. Hiermee voorkom je de verleiding voor allerlei mogelijkheden. Je raakt namelijk vaak al snel in verleiding door alle mogelijkheden die er zijn. Om het kiezen van de juiste laptop wat makkelijker voor je te maken heb ik hieronder opgeschreven waarop je allemaal moet letten.

Soort gebruiker

Het is erg belangrijk om vast te stellen wat voor gebruiker je bent. Ben je een lichte gebruiker die zijn laptop alleen maar gebruikt om te surfen en te mailen? Of ben je een een zware gebruiker die zware applicaties draait en heftige games speelt? Of zit er je er tussenin? Het kan natuurlijk allemaal maar de prijs kan zomaar duizend euro schelen. Dus zorg er goed voor dat je weet wat voor soort gebruiker je bent. Zware gebruikers hebben vaak een betere processor nodig dus het is dan slim om te kijken naar laptops die de nieuwste processors hebben. Lichte gebruikers kunnen best een laptop hebben met een redelijk verouderde laptop.

Opslag

Ook een erg belangrijk punt om naar te kijken is de opslag van je laptop. Hierbij is het weer belangrijk om te kijken naar wat je precies op je laptop doet. Moet je heel veel video’s en foto’s en andere grote bestanden opslaan dan is het slim om naar laptops te kijken met een grotere opslag. Bij de opslag is er altijd nog een verschil in SSD En HDD. SSD is de vernieuwde manier van opslaan en dus een stuk sneller. Bij SSD zal je laptop nog steeds erg snel zijn ook al staat hij vol met allerlei bestanden. Het is echter wel een stuk duurder dan HDD en daarom kiezen veel normale gebruikers nog vaak voor een HDD geheugen omdat het in principe goed genoeg werkt. Maar denk hier goed overna. 

Omvang, batterij en werkgeheugen

Andere belangrijke punten zijn nog de omvang, de batterij en het werkgeheugen. Een laptop met een groot scherm is soms fijn maar het kan ook veel ruimte in beslag nemen. Denk dus goed na over waar je hem overal mee naartoe neemt. Als je veel reist is een iets kleiner model misschien handiger. Hoelang moet je accuduur zijn? Ben je vaak voor een lange tijd zonder oplaadpunt dan is het misschien een goed idee om hierin te investeren. Als laatste punt heb ik nog het werkgeheugen. Ben jij iemand die veel grote programma’s tegelijk heeft openstaan? Dan moet je ook naar het RAM-geheugen kijken. Bij het gebruik van grote programma’s wordt meestal een minimum van 8GB geadviseerd.