De nieuwe iPhone 11 is uit! Wat zijn de nieuwe features?

Vanaf vandaag in de verkoop: de gloednieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro! Het is eindelijk zover, de kersverse Apple-gadgets werden afgelopen maand al gepresenteerd, maar sinds vandaag kan de telefoon officieel verkocht gaan worden. Bovendien ligt de nieuwe Apple Watch Series 5 sinds vandaag ook in de winkel. Wat is er nu eigenlijk allemaal veranderd aan de nieuwe iPhone sinds de introductie van de iPhone XS, een jaar geleden? In deze blog lees je het!

Camera

Zodra je de smartphone omdraait, is het opvallendste aan de nieuwe iPhone natuurlijk de driedelige camera. Hierbij maken alleen de 5,8-inch iPhone 11 Pro en de 6,5-inch iPhone 11 Pro Max gebruik van de camera met de drie lenzen erin. Waar je eerst alleen kon inzoomen zonder kwaliteitsverlies, kan je nu ook uitzoomen zonder dat de kwaliteit van het beeld achteruit gaat. Verder is het nu mogelijk betere opnames te maken in het donker.
De frontcamera is daarnaast ook verbeterd met een lens van 12 megapixels, waar dit voorheen nog maar 7 MP was. Dit komt doordat de beeldhoek vergroot is, hiermee leg je meer omgeving vast. 

Batterij

Je kent ‘t wel: net op het moment dat je ‘m nodig hebt, is je iPhone bijna, of zelfs leeg: “Hoe kan dat?! Ik had ‘m vanochtend nog helemaal opgeladen!”. Goed nieuws, Apple heeft dit jaar een flinke vooruitgang geboekt op het gebied van de batterij. De accu gaat in de nieuwe iPhone 11 Pro Max maarliefst 5 uur langer mee dan de iPhone XS Max en is heeft daarmee de langste batterijduur in een iPhone ooit (!).

Extra’s

Leuke extra’s aan de nieuwe iPhone zijn onder andere de veranderingen van de video’s. Wanneer je inzoomt in de video wordt het geluid, dat binnen het desbetreffende gebied valt, versterkt. Dit is ideaal in een video met rumoerige omgeving. Bovendien is de waterbestendigheid van de nieuwe iPhone ook verbeterd: de iPhone houdt het 30 minuten vol als het zich op 4 meter diepte bevindt.