Lekker goedkoop aan de slag met diamond painting

Ben jij nog op zoek naar een leuke hobby die tegelijkertijd ook nog eens budgetvriendelijk is? In dat geval wordt het de hoogste tijd dat je kennis maakt met ‘diamond painting’. Een diamond painting is als het ware een schilderij welke bestaat uit allemaal gekleurde, kristallen steentjes. Over welke kleuren deze steentjes beschikken is in de praktijk (uiteraard) altijd afhankelijk van de gekozen afbeelding. Wil jij ook graag aan de slag gaan met je eigen diamond painting, maar zou je hier toch eerst graag nog wat meer over te weten willen komen? Lees dan zeker en vast even de informatie welke is terug te vinden op deze pagina!

Wat is de gemiddelde diamond painting prijs?

Wanneer je op zoek bent naar een (nieuwe) budgetvriendelijke hobby spreekt het voor zich dat je wellicht in eerste instantie even stil zal willen blijven staan bij de kostprijs die je zal moeten betalen voor je nieuw gevonden hobby. Specifiek voor het maken van een diamond painting geldt eigenlijk dat dit iets is wat voor ieders budget tot de mogelijkheden behoort. Bovendien bepaal je eigenlijk vooral grotendeels zelf welke kostprijs je wenst te betalen. Het prijskaartje waar een diamond painting in de praktijk over beschikt is afhankelijk van onder meer: 

  1. De afmetingen waar de diamond painting over beschikt; 
  2. Het soort diamond painting welke je wenst te kopen; 
  3. Of het gaat om een standaard of een custom diamond painting; 

De voordeligste diamond paintings die op de markt zijn terug te vinden kosten je eigenlijk slechts een paar euro’s. Naarmate je wenst te kiezen voor een groter en vooral ook meer complex exemplaar zal je kunnen vaststellen dat de prijs verder oploopt. Een diamond painting wordt evenwel nooit zo duur dat ze financieel onmogelijk wordt om te kopen. Nogmaals, in principe is het kopen van een diamond painting dan ook voor iedereen perfect mogelijk.

Wat bij een custom diamond painting? 

Het spreekt voor zich dat een standaard diamond painting in de praktijk altijd het voordeligst is. Dit betekent echter niet dat een maatwerk exemplaar zoveel duurder hoeft uit te vallen. Eigenlijk spelen op dit vlak dezelfde factoren als hierboven aangegeven. Met andere woorden, hoe groot wordt de diamond painting van je keuze en hoe complex is ze? Deze twee factoren zullen uiteindelijk bepalend zijn voor de exacte kosten die je zal moeten betalen.

Zijn er extra kosten om rekening mee te houden?

Wanneer je een diamond painting pakket hebt besteld zal je bij levering kunnen vaststellen dat daar eigenlijk alles in steekt waar je nood aan hebt. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er op de markt ook nog tal van verschillende diamond painting accessoires zijn terug te vinden. Veel van deze accessoires zijn pincetten in de meest uiteenlopende stijlen, maar er zijn ook nog andere accessoires die het overwegen waard kunnen zijn, namelijk:

  • Een Diamond Painting Light Pad; 
  • Diamond Painting gripzakjes; 
  • Een Diamond Painting Roller; 
  • Diamond Painting schudbakjes in diverse kleuren;

Ondanks het feit dat de bovenstaande accessoires uiteraard niet voor iedereen van toepassing zullen zijn kunnen ze in de praktijk wel een bepaalde meerwaarde met zich meebrengen. Ongeacht het feit dat er aan deze accessoires wel een bepaalde meerprijs is verbonden is het zo dat deze uiteraard ook steeds sterk binnen de perken blijft.