De smartphones van de toekomst

De smartphone is niet meer uit de samenleving te denken. Iedereen heeft er een en ze worden steeds belangrijker. Ze kunnen steeds meer en ze gaan er steeds innovatiever uitzien. Maar hoe gaan ze er in toekomst uitzien? We gaan kijken naar 4 innovatieve modellen van de toekomst.

Flexibele smartphone

Van flexibele smartphones is het al lang bekend dat ze ooit gaan komen. Veel producenten zijn er mee bezig en Samsung heeft al mooie prototypes uitgebracht. Het gaat waarschijnlijk niet lang meer duren voordat flexibele smartphones definitief op de markt komen. Er zijn verschillende merken die binnenkort modellen uit gaan brengen. Het grootste voordeel van een flexibele telefoon is dat hij erg groot kan zijn maar toch in je broekzak kan passen. Je kan hem simpelweg opvouwen wanneer je hem weg stopt.

Hologram

Dit is waarschijnlijk nog stuk verder gezocht dan de opvouwbare telefoons en het ligt ook nog een stukje verder in de toekomst. In veel films zie je het vaak voorbij komen. Je ziet dan een hologram in de lucht hangen waarmee ze iets besturen. Toch zijn ze canada al bezig met deze techniek. Ze hebben een apparaat wat een stereoscopisch 3D-beeld maakt zonder dat je daar een bril voor nodig hebt. De 3D-beelden zijn echter wel nog niet zo goed. Ze hebben slechts een resolutie van 160 bij 104 pixels.

Zelfhelende schermen

Iedereen heeft wel eens een scherm dat kapot is dus hoe handig zou het zijn wanneer een telefoon zichzelf zou kunnen repareren. Schermen gaan erg snel kapot en daar komt ook nog eens bij dat een klein barstje vaak al snel een heel spinnenweb wordt. Dit probleem is helemaal weg als er zelfreparerende telefoons zijn. Er is momenteel een project bezig met zelfhelend materiaal. Het materiaal is doorzichtig en kan elektriciteit geleiden. Het voldoet dus aan de belangrijkste voorwaarden die een scherm nodig heeft voor touchscreen. Het blijft erg moeilijk om het te realiseren maar het is zeker mogelijk in de toekomst.

Invoermethodes

Iedereen moet tegenwoordig ontzettend veel berichten versturen via zijn telefoon maar het typen van de berichten op een smartphone is niet voor iedereen weggelegd. Sommige kunnen razendsnel typen maar er zijn ook veel mensen die er toch erg veel moeite mee  hebben. Er is tegenwoordig al spraakinvoer maar dat voegt voor de meeste mensen niet echt veel toe. Wat misschien iets voor de toekomst kan zijn, zijn digitale tattoo’s. Je plakt dan een soort sticker op je huid die je vervolgens kan gebruiken om op te typen. Deze ‘tattoo’s’ kunnen direct in verbinding staan met je smartphone. Zo je kan je een compleet toetsenbord op je arm zetten.